- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

У Меморијалном центру у Поточарима одржана комеморација

© AP Photo / Амел ЕмрићСребреница, Поточари, комеморација
Сребреница, Поточари, комеморација - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Верским обредом који је предводио поглавар Исламске верске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић и укопом посмртних остатака 50 идентификованих особа, у Поточарима је завршено обележавање 27 година од страдања Бошњака приликом пробоја 28. дивизије такозване Армије БиХ из Сребренице према Тузли и трагичних догађаја у јулу 1995.године.
Данашња комеморација почела је емитовањем видео-порука и обраћањем званичника у комеморативној сали у бившој фабрици акумулатора.
Након тога званичници, међу којима највише нижерангираних чланова дипломатског кора у БиХ, предвођени члановима Председништва БиХ Шефиком Џаферовићем и Жељком Комшићем положили су цвеће и одали пошту настрадалим код централног спомен-обележја у сакралном делу Меморијалног центра.
Комеморацији су присуствовали бројни представници међународне заједнице у БиХ, те делегације из више земаља, затим званичници разних нивоа власти из Федерације БиХ.
Након полагања цвећа бошњачке и делегације из исламских земаља присуствовале су верском обреду док су остале делегације одмах напустиле Поточаре.
По завршетку верског обреда и укопа посмртних остатака 50 идентификованих настрадалих у јулу 1995. године и бошњачки и остали исламски званичници напустили су Меморијални центар, а и народ се почео разилазити, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала