- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У украјински МИП позван отправник послова амбасаде Канаде

© Sputnik / СтрингерЗграда Министарства спољних послова Украјине
Зграда Министарства спољних послова Украјине - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Украјине позвало је привременог отправника послова Канаде због одлуке да се Немачкој врати ремонтована турбина за гасовод „Северни ток“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У Министарство спољних послова Украјине 11. јула је позван в. д. отправника послова Канаде у Украјини, коме је изражено разочарење украјинске стране у вези са одлуком канадске владе да изда дозволу за враћање у Немачку турбине ‘Северног тока 1’ које је ремонтовала компанија ‘Сименс енерџи Канада’“, наводи се у коментару објављеном на сајту Министарства спољних послова.
Министарство је позвало Канаду да ревидира своју одлуку.
„Гаспром“ је средином јуна смањио испоруке гаса преко „Северног тока“, објаснивши то кашњењем у раду немачког „Сименса“, који због санкција Канаде према руској компанији не може да врати турбину из компресорске станице „Портова“ након ремонта.
Канада је касније одлучила да врати Сименсову турбину за гасовод „Северни ток“, изјавио је министар природних ресурса Џонатан Вилкинсон. Истовремено, канадско Министарство спољних послова проширује санкције гасном, нафтном и хемијском сектору Русије.
Застава на згради Бундестага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СВЕТ
Зеленски сменио амбасадора у Берлину; Медији: Разлог је спор око турбине "Гаспрома"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала