- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Универзитет Вухан пријавио случај колере

CC0 / Pixabay / Узорак крви
Узорак крви - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Случај колере потврђен је у кинеском граду Вухану – месту у којем је забележена прва инфекција ковидом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Окружно одељење за здравство Универзитета Вухан пријавио је случај „повраћања и дијареје, праћене ниском температуром“. Серолошким тестовима, које су урадили центри за контролу болести, потврђена је колера, преноси РТ.
„Након ефикасне дијагнозе и лечења, стање пацијента је контролисано, а симптоми су нестали“, саопштило је одељење.
Наглашено је да су одмах предузете све мере за спречавање избијања болести, укључујући праћење контаката, прикупљање узорака и затварање неких места због дезинфекције.
"До сада нису пронађени нови случајеви", саопштили су здравствени органи.
Колера је класификована као заразна болест класе А у Кини, поред бубонске куге. Случај откривен на Универзитету Вухан је друга потврђена инфекција ове године, након што је један откривен у марту. Пет пацијената је било позитивно на колеру 2021. године, а смртни случајеви нису пријављени.
Према подацима Светске здравствене организације, колера је „изузетно вирулентна болест која може изазвати тешку акутну воденасту дијареју“. Шири се преко контаминиране хране или воде. Већина заражених људи нема никакве симптоме, али код мањег броја људи може се развити акутна дијареја са тешком дехидрацијом. Колера је „болест која се лако лечи“, али, ако се не лечи, може да убије „у року од неколико сати“.
У 2020. години, према подацима СЗО, болест је изазвала смрт 857 људи у 24 земље, али се верује да је стварни број много већи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала