Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Високи Дечани: Четири напада на манастир показатаљ угрожености

© AP Photo / Visar KryeziuМанастир Високи Дечани
Манастир Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Манастир Високи Дечани оценио је данас да "група која себе назива историчари Дечана", износи сталне клевете, а да су четири оружана напада на овај манастир и ускраћивање законских права најбољи показатељ да је тај манастир угрожен.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Манастир је тако реаговао на тврдњу Удружења косовских историчара "Али Хадри" да је одлука организације Европа Носта да манастир уврсти на листу угрожених споменика "није на месту" јер, како тврде, "манастир су одувек чували локални Албанци".
Удружење сматра и да би за безбедност манастира требало да буде задужена косовска полиција и тврди да манастир "својом злонамерном политиком" угрожава старешина манастира игуман Сава Јањић, преноси Косев.
"Сталне клевете групе која себе назива ''историчари Дечана'', поред четири оружана напада на наш манастир претходних година, као и упорног ускраћивања наших законских права гарантованих Уставним судом и косовским законима, најбољи су показатељи да смо угрожени", поручили су из манастира Високи Дечани на Твитеру.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала