- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Власти Калињинграда предлажу забрану промета робе између балтичких земаља и Русије

© Sputnik / Igor Zarembo / Уђи у базу фотографијаКалињинград
Калињинград - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Губернатор Калињинградске области Антон Алиханов предложио је да се у потпуности забрани промет робе између балтичких држава и Русије, са изузетком транзита.

„Као одговор, предлажемо потпуну забрану кретања робе (укључујући и ону у транзиту из трећих земаља) између три балтичке земље и Русије (са изузетком Калињинградске области)“, рекао је Алиханов.

Како је истакао, то ће обезбедити посао поморским превозницима и калињинградским лукама које су тешко погођене санкцијама ЕУ.
Алиханов је објаснио да Литванија није увела нова ограничења за транзит робе из Русије у Калињинградску област, него се сада реализује нова фаза раније усвојених санкција.
„Санкције, које је усвојила Европска комисија, су степенасте. Усвојене су још у марту, сада једноставно ступа на снагу следећа фаза за различиту робу“, написао је Алиханов на Телеграму.
Како је саопштила прес-служба Кремља, о ситуацији у вези незаконитих ограничења које је увела Литванија разговарали су данас председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко.
„У том контексту је разговарано о неким могућим заједничким корацима“, наводи се у саопштењу.
Раније је Ројтерс саопштио да су литванске власти од 11. јула прошириле списак робе чији је увоз забрањен у Калињинградску област у складу са санкција Европске уније.
Камиони на граници Калињинградске области и Литваније - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
РУСИЈА
Ројтерс: Литванија забранила транзит цемента и алкохола у Калињинград
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала