Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин одговорио америчкој амбасади: Пустите да и ми Срби имамо свој сан

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Вулин
 Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Александар Вулин, министар унутрашњих послова Републике Србије, поручио је данас да је веома охрабрен изнетим ставом Амбасаде САД у Србији да је Дејтонски споразум услов за постојање Босне и Херцеговине.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"То без сваке сумње значи да ће се уважена Амбасада САД активно заложити да СДА Бакира Изетбеговића избрише из својих програмских опредељења укидање Републике Српске, као и да ће поштована Амбасада учинити све да се сва овлашћења одузета Републици Српској врате и да се убудуће спроводе у складу са Дејтонским споразумом", навео је министар Вулин, коментаришући критике које је на његов рачун упутила Амбасада САД у Београду, а у којима се истиче да су његове изјаве супротне Дејтону.
Министар Вулин је истакао да не зна зашто Срби могу да буду уједињени у Европској унији, а не могу у заједничкој држави.
"Али знам да ја сањам сан о уједињењу Срба, баш као што су га сањали сви моји преци, и баш као што знам да природни процес уједињења Срба траје вековима и као што знам да ће једном бити и окончан, мирним путем, без насиља и сукоба".
Министар Вулин је констатовао да се Америка поноси "америчким сном" и истакао:
"Пустите да и ми Срби имамо свој сан. Америка је постала велика на сну, зашто би Србима било ускраћено право да сањају и буду велики", навео је министар Вулин, пренео је Танјуг.
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СРБИЈА
Вулин: Српски свет се ствара да се не би поновила Козара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала