- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија одржава војне вежбе на југу земље

© Фото : Минобороны БеларусиМинистарство одбране Белорусије, белоруска војска
Министарство одбране Белорусије, белоруска војска - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Белорусија спроводи командно-штабне вежбе уз чешће територијалних јединица војске Жлобинског рејона Гомељске области на југу земље, саопштило је Министарство одбране Белорусије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У периоду од 12 до 14. јула се под руководством председника Гомељског рејонског извршног комитета спроводе командно-штабне вежбе са територијалним јединицама војске Жлобинског рејона“, наводи се у саопштењу на Телеграму Министарства одбране Белорусије.
Наводи се да је циљ вежби процена спремности командира да руководе јединицама територијалне војске приликом испуњавања борбених задатака и побољшање вештина официра у раду на контролним пунктовима.
„Током вежби ће се радити на заштити и одбрани објеката територијалне одбране и акценат ће се ставити на рад контролних пунктова у условима ратног стања“, наводи се у саопштењу.
Подсетимо, Белорусија је 4. маја објавила изненадну проверу борбене готовости Оружаних снага. Начелник Генералштаба Виктор Гуљевич изјавио је да је Украјина повећала број војника на њиховим границама до 20.000 људи и да то захтева реакцију.
Заједничке војне вежбе руских и белоруских падобранаца  - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
РУСИЈА
Белоруски војни званичник: У случају сукоба војна инфраструктура у Пољској постаје примарна мета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала