- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Могу само да му махну“: Руски бомбардер Су-24 јединствена летелица која показује умеће у Украјини

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаБомбардер Су-24 на војним вежбама "Центар 2019"
Бомбардер Су-24 на војним вежбама Центар 2019 - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Руски бомбардер Су-24, који се активно користи током операције у Украјини, јединствена је летелица која може да лети брзином до 1.400 километара на час у аутоматском режиму праћења терена. То јој пружа велике шансе да пробије чак и ешелонирани систем ПВО, објашњава руски војни стручњак, пензионисани пуковник Михаил Ходарјонак.
Како објашњава, аутоматски систем праћења терена подразумева да авион лети на висини војних и јуришних авиона, заобилазећи рељеф попут шума, брда и других препрека.

„Не може бити ни говора о томе да га у том режиму оборе из преносивог противваздушног ракетног система. Оператер једноставно неће имати времена да одреагује, јер ће му авион бити у доступном видном пољу само пар секунди. Тако да ће борац са преносивим противваздушним ракетним системом успети само да махне Су-24“, пише пуковник на Телеграму.

По његовим речима, Су-24 више пута је демонстрирао у Украјини своју способност да лети на изузетно малим висинама, гађајући скоро из непосредне близине украјинске положаје невођеним бомбама.
„Су-24М2, које Русија данас користи у Украјини, опремљени су системом за нишањење и навигацију СВП-24 'Хефест'. Тај систем омогућава да се користе конвенционалне невођене или, како се другачије називају, бомбе са слободним падом са прецизношћу која је упоредива са вођеном муницијом“, истиче Ходарјонак.
Како додаје, у просеку одступање од циља невођене бомбе уз употребу „Хефеста“ није веће од 10 метара, што је изузетан резултат.
Вишенаменски руски ловац Су-30СМ - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
РУСИЈА
Ловци Су-30СМ користе ракете "Криптон" у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала