- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Норвешки састав Wardruna одушевио београдску публику

CC BY-SA 4.0 / Grywnn/Wikipedia / Вардуна бенд
Вардуна бенд - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Светска концертна атракција, норвешки бенд "Wardruna", одржао је синоћ први концерт у Србији на Стадиону Ташмајдан у Београду.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Наступ познатог састава, популарног по компоновању музике за канадско-ирску ТВ серију "Викинзи", био је планиран 2020. године, али је одложен због пандемије.
Синоћњи наступ почели су композицијом "Квитравн" са истоименог последњег албума и затим су представили 16 нумера.
Публика је утонула у магију њихове дискографије коју чини трилогија "Runaljod" и то албуми - "Gap Var Ginnunga" (2009), "Yggdrasil" (2013) и"Ragnarok" (2016), али и "Skald" (2018) и Последњи материјал "Kvitravn" (2021), објављен за чувену америчку кућу "Columbia Records".
„Веома сам узбуђен што ћемо наступити у Београду. Током протеклих неколико година добили смо много порука из овог региона. Добар је осећај што ћемо коначно посетити Србију. Увек је занимљиво посетити нова места, изводити песме и повезати се са људима", рекао је фронтмен бенда Еинар Селвик недавно поводом овог наступа.
Жанровски је готово немогуће дефинисати Wardruna, која је од оснивања 2003. имала обрисе хеви метала: њихова музика је на граници готик и дарк тонова, попут госпела, (рок) опере у специфичном руху, а има делимично елементе хорског интимног спектакла.
Музика са њиховом сценографијом и костимографијом подсећа на древне ритуале, падање у транс, поигравање - експериментисање са различитим стиловима и сензибилитетима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала