- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аустралија укида забрану Ђоковићу – нови премијер не жели турнир без Србина

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Према писању „Дејли мејла“ Новак Ђоковић моћи ће да игра на наредном Аустралијан опену јер ће Ентони Албанез, нови премијер, према писању медија укинути трогодишњу забрану уласка у земљу српском асу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Након вести да је Аустралија ублажила мере и да од шестог јула и невакцинисани странци могу да уђу у земљу, стиже још боља вест за Новака.
Не само што неће имати проблема јер није вакцинисан већ неће морати да брине о забрани уласка у ту земљу која услед депортације према закону важи три године.
Аустралијанци нису били задовољни политиком Скота Морисона који је смењен заједно са Алексом Хоком. Овај двојац био је кључан у доношењу одлуке да се Ђоковић депортује, али сада се на месту премијера налази Ентони Албанез који потпуно другачије гледа на српског аса.
„Дејли мејл“ наводи да је Албанез страствени љубитељ тениса и неколико пута недељно узима рекет и лоптицу у руке, због чега гаји пријатељске односе са челницима Аустралијан опена.
Наводи се и да Албанез разуме колико је долазак Новака Ђоковића важан за турнир јер је на том месту Србин освојио рекордних девет трофеја и због тога је веома близу одлуке да укине забрану донету почетком године.
С обзиром на то да Новак неће моћи да игра на УС опену јер невакцинисаним странцима још увек није дозвољен у Сједињене Америчке Државе, дозвола за улазак у Аустралија је одлична вест за српског аса.
После освојеног 21. Гренд слем трофеја на Вимблдону, Ђоковић ће у Аустралији имати прилику да се поново изједначи са Рафаелом Надалом који има један пехар више.
Новак Ђоковић на тренингу са сином Стефаном - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Стефан није гледао финале Вимблдона – Новак открио зашто
Дочек Новака Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Србија дочекала Новака – Хвала вам, улепшали сте ми живот
Аслан Карацев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Рус на мети хајке Немаца – стиже реакција из Москве: „Не постоји никакав документ“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала