- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Објављен распоред уписа у средњу школу

© Tanjug / JADRANKA ILICОсновна школа „Лаза Костић“
Основна школа „Лаза Костић“ - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Распоред ученика по образовним профилима, односно смеровима гимназија и средњим школама објављен је на порталу Моја средња школа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Након логовања преко портала есДневник и уношења корисничког имена и лозинке, у менију треба изабрати листа жеља, а када се она отвори зеленом бојом је обележан профил и средња школа у коју је ученик распоређен у првом уписном кругу.
Друга могућност логовања је преко идентификационог броја ученика.
Министарство просвете раније је саопштило да ће у среду на порталу Моја средња школа и у основним школама које су ученици похађали бити објављена слободна места за упис у другом кругу.
Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је у четвртак, 14. јула, док ће дан касније, у петак 15. јула бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.
Такође, 14. и 15. јула пријаве за упис у средње школе, за први уписни круг, могу се поднети и непосредно у школи, осим за упис у музичке и балетске школе.
Од 14. јула од осам часова до 20. јула у поноћ је подношење пријава за упис електронским путем, после првог и другог уписног круга.
Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу мојасредњаскола.гов.рс, саопштило је Министарство просвете.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала