- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Каријева једначина – ко ће у Богданове патике?

© Фото : АБА лига/Драгана СтјепановићАврамовић и Добрић
Аврамовић и Добрић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Селектор Србије Светислав Пешић објавио је списак играча на које рачуна у наредне две утакмице квалификација за Светско првенство, али и за предстојеће Европско првенство које ће се играти од 1. септембра. Јасно, највећи ударац за Орлове је изостанак Богдана Богдановића, па се зато поставља питање - ко ће у његове патике?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Под условом да су сви спремни и да желе да играју за национални тим овог лета, не би требало да се сумња у то да ће Василије Мицић и Милош Теодосић заузети своја места у авиону за Праг, касније надамо се и Берлин. Али, зато што нема Богдановића, сада је бековска позиција интересантна. Такође, на списку нема ни Данила Анђушића.
Кога ће Пешић одабрати?
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
СПОРТ
Пешић објавио списак за Европско првенство: Нема Богдана!
Прво, треба рећи да селектори бирају различит однос високих и ниских играча, па је рецимо Александар Ђорђевић знао да поведе и четири центра на одређена такмичења, а често се води седам ниских и пет високих, условно речено.
Али, да погледамо само конкуренцију на позицијама један и два, а изузмемо Теодосића и Мицића, она је – паклена.
За позицију два конкурисаће Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Огњен Добрић, Огњен Јарамаз, Немања Недовић, па чак и Алексеј Покушевски и Никола Јовић који може да покрива позиције три и два.
Од њих треба тражити путнике на Европско првенство, а коначна одлука о путницима и о броју путника са ове две бековске позиције одлучиваће Светислав Пешић.
И неће му бити лако.
Док Теодосић важи за чистог плејмејкера, Мицић је често у Ефесу играо на двојци. Марко Гудурић се такође води као бек, слично важи и за Немању Недовићаи Огњена Добрића, док би предност могли да имају Алекса Аврамовић и Огњен Јарамаз који могу да играју и на једној и на другој бековској позицији.
Аврамовић до прошле сезоне није много газио у плејмејкерске воде, али је игром у црно-белом дресу код Жељка Обрадовића значајно напредовао и то све показао и у репрезентативном дресу где је често најефикаснији играч.
Покушевски и Јовић су највише фокусирани тренутно на НБА лигу и видећемо каква ће бити њихова ангажованост у репрезентацији овог лета.
Када су остале позиције у питању, по квалитету НиколаЈокић и Никола Милутинов не би требало да се доводе у питање на месту центра, Никола Калинић и Владимир Лучић такође на свом месту у тиму (да ли са позицији четири или позицији три), могу обе врло квалитетно да покривају што ће Орловима дати додатну разноврсност и флексибилност.
Немања Бјелица искуством, трајањем и титулом првака НБА лиге такође значајно конкурише за место у 12 који ће кренути пут Прага.
На крају, не треба никада изузети из приче и фактор повреда. Надајмо се да их неће бити, те да ће Богданов изостанак бити једини такве врсте.
Поред Богдановића, на ширем списку од 22 играча нема ни Бобана Марјановића. То је Пешићева одлука, тако да ће се вероватно на позицији пет Јокићу и Милутинову придружити неки од млађих асова попут Филипа Петрушева или Душана Ристића.
Свакако ће Пешић бити на слатким мукама. Почевши од бековских позиција, па надаље.
Никола Јокић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
СПОРТ
Кад запевају српски „Џокери“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала