- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Положен камен темељац за жичару Котор - Ловћен /видео/

Пратите нас
Код тунела Врмац у Котору положен је камен темељац за изградњу жичаре Котор - Ловћен.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Камен темељац су положили премијер Црне Горе Дритан Абазовић, представник компаније „Лајтнер“ Мартин Лајтнер, председник Општине Котор Владимир Јокић и градоначелник Цетиња Никола Ђурашковић, саопштено је из кабинета председника Владе.
Абазовић је изразио наду да ће за годину дана гондоле пуне туриста ићи према Ловћену и да ће грађани и туристи „имати прилику да виде најлепши залазак сунца и најлепши поглед на залив“.
„Срећан сам да градимо Црну Гору како заслужује. Срећан сам што у сусрет Дану државности поклањамо почетак овог пројекта. Ово је један велики прозор, почетак великог пројекта и надам се да ћемо наредну сезону дочекати са туристичким производом више“, истакао је он.
Прва деоница жичаре која ће водити од Котора до цетињског места Кук требало би да буде пуштена у рад за годину дана, а на њој ће бити запослено око 100 људи.
Прва фаза жичаре води од Котора до Кука, друга до Иванових корита, а трећа до Цетиња.
Жичара ће бити дугачка скоро четири километра, капацитета хиљаду путника по једном сату и имаће 40 гондола, пренели су црногорски медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала