- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Предрасуде о пиву: Да ли „пивски стомак“ заиста постоји?

CC0 / Pixabay / Пиво
Пиво  - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Рушимо предрасуде које важе о омиљеном летњем напитку за расхлађивање и код мушкараца и код жена. Које све предрасуде о пиву постоје?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Током врелих летњих дана, посебно вечери, морамо се усагласити да је пиво најбоље алкохолно пиће за расхлађивање и уживање у друштву. Ово не важи само за мушкарце, и велики број жена управо воли да се расхлади пивом посебно током лета.
Ипак, постоје бројни митови и веровања који у суштини нису тачни.

Испијање жестоког алкохола пре пива смањује мамурлук

Последња студија америчког научног часописа „Journal of Nutrition“ је открила да мамурлук не зависи од редоследа испијања различитих врста алкохолних пића. Наиме, чак и ако сте се држали једне врсте алкохола током вечери.

Тамна пива су јача од лаганих пива

Тамна пива нису увек јача од светлих пива. Важно је погледати проценат алкохола по волумену пића (АБВ) како бисте утврдили да ли је заправо јаче.
На пример, неко пиво се може чинити јачим због своје тамне боје, али пиво садржи само 4,2% АБВ-а. Насупрот томе, друга пива се могу чинити као лакша опција, али заправо садрже више алкохола са 5% АБВ-а.

Испијање више пива резултира пивским стомаком

Лако је показати на надувени трбух и тврдити да је то „пивски стомак“ поготово ако волите да пијете пиво. Међутим, само пиво не може узроковати стварање стомака. То је комбинација вишка уноса калорија, нездравих навика и седећег начина живота који ће узроковати накупљање вишка масноћа у средини трбуха, пише „Магазин новости“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала