- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пуцњава у Америци: Две особе убијене у нападу на четири продавнице, има и рањених

© AP Photo / Eugene GarciaПуцњава у Америци
Пуцњава у Америци - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Две особе су убијене, а три су рањене у пуцњавама у четири продавнице 7-Елевен у јужној Калифорнији, саопштиле су данас америчке власти.
Верује се да су најмање три од четири пуцњаве, које су се догодиле у понедељак рано ујутру, повезане са истим нападачем, преноси АП.
До пуцњаве је највероватније дошло након пљачки или због покушаја пљачке у четири продавнице пред зору 11. јула, на дан када овај бренд прославља годишњицу пословања и дели бесплатна пића.
"Наша срца су са жртвама и њиховим најмилијима. Прикупљамо информације о овој страшној трагедији и сарађујемо са истражним органима", наводи у саопштењу компаније.
Полиција још није утврдила шта је мотив ових пуцњава у градовима Риверсајд, Санта Ана, Бреа и Ла Хабра.
"Мислим да је једина особа која би могла да одговори на то осумњичени", саопштио је портпарол полицијске управе Риверсајд, где се прва пуцњава догодила два сата након поноћи.
Друга пуцњава догодила се око 03.20 ујутро на око 40 километара у Санта Ани.
Полицајци су реаговали на пријављене пуцње у "7-Елевен" у том граду и пронашли човека мртвог на паркингу.
Портпарол полиције Санта Ане рекла је да се чини да је насиље укључивало и покушај пљачке.
Лопез је додала да детективи верују да је осумњичени за убиство у Санта Ани иста особа која је тада отпутовала 20 километара до Бреа, где је запослени "7-Елевен" пронађен мртав око 04.18 ујутро.
На фотографијама за надзор, које је полиција Бреа објавила на друштвеним мрежама, види се осумњичени, маскирани мушкарац који носи црни дукс са капуљачом преко главе.
Полиција је одбила да каже шта је, ако је било шта, украдено из продавнице или од жртве - понављајући само да је инцидент почео као пљачка.
Мање од сат времена касније, полицајци у суседној Ла Хабри су послати на пријаву пљачке у продавници 7-Елевен.
Открили су две жртве из ватреног оружја око 04.55 ујутро, а нападач за кога је полиција уверена да је исти осумњичени је побегао, преноси АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала