- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија прави убицу носача авиона - „Змејевик“

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање балистичке ракете "Сармат"
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Русија прави новог „убицу носача авиона“, балистичку ракету „Змејевик“ са хиперсоничним бојевом главом коју ће користити ратна флота, пишу руски медији, позивајући се на неименоване изворе блиске војној индустрији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Већ неко време се ради на развоју балистичке ракете ‘Змејевик’ са хиперсоничном бојевом главом. Она је предвиђена за гађање великих површинских циљева, пре свега носача авиона“, саопштио је један извор.

како се наводи, „Змејевик“ по свим карактеристикама подсећа на кинеске ракете, сличне ракетама класе ДФ-21Д и ДФ-26 које имају домет до 4.000 километара.
У војно-индустријској корпорацији „НПО машиностројеније“, која је део корпорације „Тактичког ракетног наоружања“, производе се хиперсонична ракета „Циркон“ (противбродска ракета за бродове и подморнице), хиперсонични бојеви блокови „Авангард" за интерконтиненталне балистичке ракете УР-100Н УТТХ и балистичка ракета „Сармат", као и обални ракетни системи „Бастион" са надзвучним ракетама „Оникс" (њена варијанта за извоз је „Јахонт").
Пробе балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
РУСИЈА
Русија покренула серијску производњу ракета „сармат“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала