- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: У Украјини за три седмице ликвидирано скоро 400 плаћеника, 240 побегло из земље

© AP Photo / Vadim GhirdaУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
У Украјини је у протекле три седмице уништено скоро 400 страних плаћеника, а још 240 милитаната је побегло из земље, саопштило је Министарство одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Министарство одбране Русије прати и бележи поименично све стране плаћенике који су стигли у Украјину да учествују у борбеним дејствима. Како смо већ рекли, упркос лажним изјавама представника кијевског режима о наводно 20.000 страних плаћеника који су стигли на територију Украјине, реални број је много мањи. Штавише, стално опада“, наводи се у саопштењу.
У протекле три седмице у офанзивним дејствима Оружаних снага Русије и јединица народних милиција ДНР и ЛНР број плаћеника у Украјини смањен је са 3.221 на 2.741 особу.

„За то време, упркос томе што је дошао још 151 плаћеник, ликвидиран је 391 милитант. Још 240 плаћеника брзо се повукло ван територије Украјине“, истиче руско Министарство.

Већину плаћеника који су ликвидирани у последње три седмице у Украјини чине Пољаци – 166 људи.
„Међу представницима Грузије уништено је 50 плаћеника, Велика Британија је изгубила у Украјини још 23 плаћеника који су убијени. Такође, током протекле три седмице ликвидиран је 21 румунски и 15 канадских милитаната“, наводи руска војска.
Ажурирани подаци о броју страних плаћеника који се данас налазе у Украјини објављени су на информационим ресурсима Министарства одбране Русије на интернету.
Самоходно оклопно возило Шилка у зони специјалне војне операције Русије у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјинци гађали Брјанску област Русије; У ДНР укинут мораторијум на смртне казне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала