- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „Алигатори“ у специјалној акцији /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ка-52 "Алигатор" на V Међународном војно-техничком форуму "Армија 2019"
Хеликоптер Ка-52 Алигатор на V Међународном војно-техничком форуму Армија 2019 - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Посаде хеликоптера у акцију одлазе у групама коју чини пар јуришних хеликоптера Ка-52 „Алигатор“, док их чувају и штите транспортни хеликоптери Ми-8 и хеликоптери Ми-35.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На видеу се може уочити како хеликоптери лете на изузетно малој висини изнад пшеничних поља, а онда нагло узлећу.
Види се салва из два блока са ненавођеним ракетама. Четрдесет граната одлази у подручје, где се види неколико десетина војника Оружаних снага Украјине који се укрцавају на оклопне транспортере и камионе. Украјинска војска је очигледно схватила да су њихове позиције откривене и да је неопходно да промене положаје.
Посаде „Алигатора“ праве оштар заокрет који износи скоро 90 степени, затим смањују висину. Пилоти свакога дана изводе такве окрете, затим одлазе до првог природног склоништа - до корита реке. Након тога одлазе из опасног подручја и враћају се у базу како би допунили гориво, муницију и добили нове задатке.
Командант посаде Константин објашњава да су приликом полетања стигли нови подаци са фронта. Неколико украјинских тенкова је брзо напустило своје положаје и због тога није било потребе да се користе ненавођене ракете „Вихор“ које су дизајниране за тешку опрему и посебно утврђена подручја.
„Највећи плус ове ракете је домен лансирања, односно, то нам дозвољава да лансирамо ракету не улазећи у ПВО зону противника“, рекао је Константин.
Он је додао да је техника одлична и да никада није изневерила, као и да је на њој могуће дуго радити са добрим резултатима.

„Хеликоптер омогућава довољно велике углове летења и нагиба. Што је већи нагиб то се брже удаљавамо од видокруга и подручја у коме се воде борбе. Поред тога, брзина летења је 300 километара на сат“, рекао је командант.

Раније је Министарство одбране Русије објавило снимке посаде јуришних хеликоптера Ка-52 у акцији уништавања упоришта и оклопне технике Оружаних снага Украјине. Током извођења борбених мисија, пилоти су лансирали ракета са удаљености од више од пет километара. Ракете су уништиле контролни пункт, тенкове и друга оклопна возила украјинских снага.
Ка-52 Алигатор - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
РУСИЈА
Руски „Алигатори“ уништили камуфлирану војну технику у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала