- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Сигнали са светских берзи покренули питање: Враћа ли се корона?

© pixabay.comВиртуелни састнакак
Виртуелни састнакак - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Током пандемије короне запослени у многим фирмама су били принуђени да раде од куће без могућности комуникације лицем у лице с колегама. Тада су процват доживеле платформе за видео конференције, а једна од најзаступљенијих била је Зум. С обзиром да последњих дана њене акције расту, после вишемесечног пада, поставља се питање: Да ли се корона враћа?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Зум је од почетка короне био алтернатива којој су сви прибегавали, самим тим његове акције су стално расле. Највећи раст ова платформа доживела је током 2020. године, када су њене акције порасле за чак 326 одсто.
Последњих месеци људи су се вратили нормалном животу иако пандемија званично није завршена. То не иде у прилог Зуму и сличним платформама за видео конференцију, јер је на берзама њихов пад у протеклом периоду евидентан, али последњих дана вредност акција се полако враћа на нивое из 2020. године. Шта је разлог тога?
„Акције Зума су након пандемије короне знатно пале, јер су се људи вратили у канцеларије и ова апликација која се највише користила у пословном свету је престала да буде актуелна. Међутим,сада на берзи можемо да видимо да акције Зума поново расту, што указује на једно, да нам се корона поново враћа“, каже за „Блиц Бизнис“ Раде Ракочевић, предузетник и инвеститор, „Друштво за инвестирање Сензал Капитал“.
Акције Зума имале су највећу вредност током јануара ове године, када је, пандемија била у пуном јеку. Тадашња вредност акција Зума износила је 172 долара.
Недуго затим један од већих падова вредности акција десио се у марту 2022. године, када су акције ове платформе пале испод 100 долара - тада је њихова вредност износила свега 95,20 долара.
Ипак највећи суноврат Зума забележен је 12. маја ове године. Тадашња вредност акција била је најмања која је забележена у протеклих шест месеци и износила је 82,85 долара.
До данас, међутим, вредност акција се опоравља и 8. јула забележена је вредност од чак 119 долара.
Многи спекулишу да је разлог тога поновни повратак вируса корона.

Да ли се корона враћа?

Вирус корона је последњих дана поново једна од најактуелнијих тема у Србији, али и у свету. Поједини научници и лекари упозоравају на могући седми талас. Званични подаци показују да је број заражених почео да се повећава из дана у дан.
Стручњаци упозоравају да је ризик од обољења присутан, али да не треба паничити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала