- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка би да ограничи цене руске нафте, али да Русија настави производњу тог енергента

© AP Photo / Rosneft press serviceРуска бушилица нафте на Арктику
Руска бушилица нафте на Арктику - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе покушавају да постигну ограничење цена руске нафте који ће бити на таквом нивоу који ће омогућити Москви да настави производњу, изјавила је америчка министарка финансија Џенет Јелен.
„Чули смо да су неки изражавали забринутост да би Русија могла једноставно да прекине производњу. Ја бих рекла да такав одговор Русије не би имао посебног смисла. Очекујемо да се утврди лимит цена на таквом нивоу који би омогућио Русији да настави производњу“, рекла је Џенет Јелен за Волстрит џурнал током посете Токију.
Директор Одељења за економску сарадњу при Министарству иностраних послова Русије Дмитриј Биричевски је у интервјуу за Спутњик раније рекао да је увођење ограничења цена руске нафте и гаса ризично и да ће само продубити енергетску кризу.
Коментаришући резултате састанка лидера Г7, на којем је био разматран предлог о ограничењима цена, он је рекао да „теоретски земље Запада могу да покушају да уведу ограничење цена притиском на компаније које пружају финансијске и логистичке услуге, као услуге осигурања за испоруке нафте из Русије морем.
Заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков је планове Запада о ограничавању цена нафте из Русије назвао новим елементом психолошког рата. Председник Русије Владимир Путин је изјавио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а да су санкције нанеле озбиљан ударац целој светској економији.
Налазиште нафте у Краснодарском крају Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
РУСИЈА
„Блумберг“: Америка са савезницима жели да одреди максималну цену руске нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала