- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Евакуисане хиљаде туриста, затворени путеви: Шумски пожари бесне у Француској /видео, фото/

© AFP 2023 / THIBAUD MORITZШумски пожари на југозападу Француске
Шумски пожари на југозападу Француске - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Више хиљада туриста је евакуисано, а око 1.500 хектара земље је изгорело у шумским пожарима на југозападу Француске, које ватрогасци из ваздуха и више стотина екипа за реаговање у ванредним ситуацијама покушавају да ставе под контролу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према наводима локалне управе за департман Жиронда, мобилисана су четири авиона и велики број ватрогасаца, а помоћ стиже из суседних департмана.
Највећи од два пожара у департману Жиронда је у граду Ландирас, јужно од Бордоа, где су затворени путеви и стотине људи евакуисано, а изгорело је више од 1.000 хектара земље.
© AP Photo / HONSВелики шумски пожар на југу Француске
Велики шумски пожар на југу Француске - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Велики шумски пожар на југу Француске
Други велики пожар је дуж атлантске обале, у близини највеће пешчане дине у Европи, која се налази у области залива Аркашон, одакле је евакуисано 6.000 људи из околних кампова.
Француска, у којој је у последњих неколико недеља избило неколико шумских пожара, суочава се, као и остатак Европе, са другим топлотним таласом у последњих неколико месеци, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала