- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбио је Звезду и заблистао на старту Суперлиге – Михајло иде у Русију!

© Фото : Скриншот / Јутјуб / FK TSC BAČKA TOPOLAМихајло Бањац
Михајло Бањац - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Један од најбољих фудбалера Суперлиге Михајло Бањац (22) налази се на прагу трансфера у Русију у редове Краснодара. Уколико се посао реализује биће то рекордна продаја у историји клуба из Бачке Тополе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Бањац, који је проглашен за најбољег играча првог кола Суперлиге минулог викенда, требало би да постане фудбалер руског прволигаша за рекордно обештећење од 1,6 милиона евра уз могућност да коначна цифра са бонусима нарасте до 2,5 милиона.
Такође, ТСЦ ће имати и 20% од следеће продаје, а како је Михајло још релативно млад (22 године) могу да рачунају на добру зараду. У сваком случају, клуб из Бачке Тополе је у великом плусу јер је пре два лета довео Бањца из Инђије за само 100.000 евра.
Михајло је прошле сезоне у дресу ТСЦ забележио седам голова и десет асистенција у свим такмичењима, а и нову сезону је отворио спектакуларно – голом и асистенцијом у тријумфу ТСЦ над Чукаричким од 4:1.
Добра форма прошле зиме није промакла ни Црвеној звезди која је желела Бањца. Хтели су га и Славија Праг и Ференцварош, али нису слали конкретне понуде. Занимљиво је да је Михајло он чак два пута одбио да се пресели на Маракану.
Интензивни преговори су се водили последњих дана зимског прелазног рока, Звезда је била спремна да одмах плати 300.000 евра обештећења, док би ТСЦ имао одређене проценте при одласку фудбалера у иностранство.
Али, потом је Бањац одбио да се пресели на Маракану. Чак и после разговора са тренером Дејаном Станковићем који му је објаснио да га жели у Црвеној звезди. Наводно, он је себе већ видео у прашкој Славији која му је, навондо, нудила бољу плату од Црвене звезде.
А то је било други пут да је Бањац одбио позив с Маракане. Црвено-бели су скаутирали Михајла још у лето 2020. док је носио дрес Инђије. Хтели су да га купе и Инђији су понудили 50.000 евра.
Плус, млади фудбалер је тражио гаранције да ће бити у стартних 11, што у Црвеној звезди нису могли да му потврде. ТСЦ је био издашнији, али и конкретнији, па је он отишао у Бачку Тополу. Оба клуба су му нудили исту месечну плату – 5.000 евра.
„Схватио сам да ми је сигурније да дођем у ТСЦ, где ме цене и траже, него да одем негде у неки велики клуб и да немам минутажу“, рекао је тада Бањац.
Како било, Mihajlo Бањац ће ускоро и званично постати најскупља продаја ТСЦ-а у историји клуба. Пре њега рекорд је држао Ненад Лукић који се за 300.000 евра преселио у Хонвед.
Кристијано Пићини - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
Шок у Звезди – Италијан напустио клуб!
Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
„Издајници!“ – Гроф „загрмео“ због одлазака странаца из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала