- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

НАТО се фокусирао на војну помоћ Кијеву; Захарова: Када ће се Украјина пробудити?

© Sputnik / Константин МихальчевскийРуска операција у Украјини
Руска операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
НАТО се тренутно усредсредио на пружање војне помоћи Украјини, а не на њену припрему за придруживање Алијанси, саопштио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг на седници комитета Европског парламента за иностране послове и подкомитета за одбрану.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"НАТО је сада фокусиран на пружање војне помоћи Украјини како би она успела да реши проблем као независна суверена земља, а не на њен улазак. Намеравамо да модернизујемо њене војне институције како би се временом приближила чланству", рекао је он.
„НАТО активно ради на испоруци што више оружја, тежих, напредних система. САД, Велика Британија и многе друге савезничке земље су већ обезбедиле такве врсте наоружања, укључујући системе М142 ХИМАРС дугог домета, које заиста утичу на ситуацију на терену“, нагласио је генерални секретар Алијансе.
Столтенберг је истовремено нагласио да алијанса себе не сматра страном у сукобу у Украјини.
"НАТО није страна у сукобу јер је наша одговорност да осигурамо безбедност наших грађана и спречимо ескалацију сукоба“, рекао је он.
Портпарока Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је прокоментарисала изјаву генералног секретара Алијансе речима: "То је та западна солидарност до последњег Украјинца. Када ће се Украјина пробудити?".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала