- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Покушаје паљења њива у Херсонској области спречаваће ПВО

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаПшеница
Пшеница - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Покушаји да се украјинским хеликоптерима запале житна поља у Херсонској области биће сузбијени системима ПВО, изјавио је шеф регионалне администрације Владимир Салдо.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Они користе тако подле и ниске ствари да униште рад сеоских радника који су у њега уложили своју душу. Такви покушаји ће се заустављати ПВО системима, а ми ћемо моћи да сачувамо летину, уберемо, сачувамо и обезбедимо прехрамбену безбедност и наше области и многих других“, рекао је Салдо за телевизију „Русија 24“.
Он је истакао да су поступци украјинске војске злонамерни и нехумани и представљају покушај да се становништво заплаши.
Према његовим речима, и раније су забележени покушаји паљења њива од стране диверзантских група.
„Против ове појаве мештани су почели да формирају народне одреде и да се одупиру покушајима да се њихови усеви запале“, нагласио је Салдо.
Он је додао да ће у Херсонској области, због опасности од дизања у ваздух експлозивних направа и мина на њивама, бити пожњевено 200.000 тона жита мање, од планираних 1,5 милиона, биће пожњевено 1,3 милиона тона.
Према његовим речима, деминери раде на укањању мина са њива, али поља у близини Николајевске и Дњепропетровске области недоступне су за сакупљање летине.
Раније је администрација Херсонске области саопштила да је Украјина почела да пали житна поља у пограничним областима уз помоћ војних хеликоптера који бацају запаљиве гранате.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала