- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има фудбалски тим тенисера – Троицки објавио списак

Пратите нас
Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки је објавио шири списак играча за финални турнир Светске групе који се одржава од 14. до 18. септембра у Глазгову, Болоњи, Хамбургу и Валенсији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Вољом жреба одлучено је да Дејвис куп селекција Србије буде у Групи Б чији је домаћин Валенсија (Шпанија). Заједно са нашом репрезентацијом у оквиру Групе Б за пласман у финалну недељу у Малаги ( од 21. до 27. новембра 2022. нокаут фаза након које ће бити познат шампион Дејвис куп такмичења за ову годину) бориће се тимови: Шпаније, Канаде и Јужне Кореје.
На ширем списку селектора Дејвис куп тима Србије Виктора Троицког налазе се: Новак Ђоковић (7. место на АТП листи), Филип Крајиновић (30), Миомир Кецмановић (31), Ласло Ђере (53), Душан Лајовић (57), Никола Милојевић (156), Миљан Зекић (212), Хамад Међедовић (266) и најбољи дубл тенисери Србије, Никола Ћаћић (58. на АТП листи), Иван Сабанов (93) и Матеј Сабанов (94).
Објављен је распоред мечева у градовима домаћинима групне фазе. За нас свакако најважнија је сатница у Валенсији где ће репрезентација Србије први меч одиграти против екипе Шпаније 14. септембра, следи сусрет са Јужном Корејом дан касније (15. септембар) и судар са Канадом 17. септембра 2022. Сви мечеви почињу од 16 часова по локалном времену (средње европско коме припада и наша земља), играће се на брзој подлози у затвореном.
Два најбоља тима у свакој групи обезбедиће нокаут фазу финала Дејвис купа 2022. Жребом за нокаут фазу (која је такође одржана данас) извучени су четвртфинални ривали у којима ће се сударити четири победника група и четири другопласирана тима из групних такмичења.
Србија уколико буде прва у Групи Б у четвртфиналу играће против другопласиране екипе у групи А, уколико Србија оствари друго место у Групи Б у четвртфиналу играће против првопласиране селекције у Групи Ц.
Домаћин финалне недеље – нокаут фазе (21-27. новембра 2022) Малага угостиће најбољих осам селекција света у Палати спортова Хосе Марија Мартин Карпена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала