- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турбина за „Северни ток“ кренула из Канаде у Европу

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Изградња гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Турбина за „Северни ток“, која није могла да буде послата из Канаде у Немачку због санкција, кренула је ка Европи, пише канадски лист „Globe and Mail“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Министар природних ресурса Канаде Џонатан Вилкинсон је раније рекао да ће Канада, без обзира на санкције, вратити ремонтоване турбине за „Северни ток“, на молбу Немачке.
Лист, такође, наводи да Канада може да сервисира или ремонтује још пет руских турбина за гасовод „Северни ток“ у наредне две године, док буде на снази споразум о изузимању из санкција Русији.
Лист наводи да је Министарство иностраних послова Канаде компанији Сименс дало могућност да користи могућност изузимања из санкција током две године, с тим што Отава може да опозове ту одлуку у било ком тренутку.
Одлуку Канаде подржале су и САД. Стејт департмент је саопштио да ће изузимање из санкција омогућити Европи да обнови резерве гаса.
Министарство иностраних послова Украјине је, међутим, позвало Канаду да преиспита ту одлуку и позвало на разговор канадског привременог повереника.
Гаспром је средином јуна саопштио да може да испоручује само 67 милиона кубних метара гаса дневно „Северним током“, уместо планираних 167 милиона кубика. Компанија је објаснила да је дошло до застоја у раду немачке компаније Сименс, која због канадских санкција против Русије не може да врати турбину с ремонта.
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
РУСИЈА
Канада враћа турбину за "Северни ток"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала