- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска извела масивни напад на војну јединицу ПВО у Луганску

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаОслобођени Лисичанск
Ослобођени Лисичанск - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Украјинске снаге извеле су масивни напад на војну јединицу ПВО која осигурава безбедност Луганска, саопштио је официр Народне милиције ЛНР Андреј Марочко.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Тренутно су предузете све мере како би се осигурала безбедност цивила“, написао је Марочко на Телеграму.
Како је додао, неколико украјинских ракета приликом гађања Луганска стигло је до циља, а тренутно небо изнад града контролишу резервне снаге.

„Оружане формације Украјине су већ дуже време покушавале да изведу напад на објекте критичне цивилне инфраструктуре престонице ЛНР, Луганска. Упркос томе што је неколико украјинских ракета погодило циљеве, небо изнад Луганска контролишу резервне снаге“, изјавио је официр.

По његовим речима, Украјина је нападом на оне који осигуравају безбедност цивила у ЛНР „још једном показала своју терористичку суштину“.
Раније је дописник Спутњика саопштио са лица места да су најмање четири противваздушне ракете испаљене на ваздушне циљеве западно од Луганска. Како је саопштио Телеграм канал „Луганскиформцентар“, према прелиминарним информацијама изнад Луганска је оборена ракета „Точка-У“.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Ослобађање Лисичанска - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Руска војска ушла у Северск и Соледар, Зеленски обећава Северној Кореји "оштар одговор"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала