- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци нису научили лекцију – наставиће хајку на Русе?!

© AFP 2023 / BOB MARTINЦентрални терен, Вимблдон
Централни терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Руководство Вимблдона спремно је да и наредне године забрани учешће руским и белоруским тенисерима и тенисеркама на гренд слему у Лондону, преноси Дејли мејл.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Коначна одлука требало би да буде донета у марту следеће године, али организатори Вимблдона спремни су да понове овогодишњу забрану, уколико и даље буде трајала војна операција у Украјини.
На Вимблдону су наводно спремни да још једном организују турнир на ком се бодови неће додељивати и не маре много за казне АТП и ВТА у том погледу.
Организатори лондонског турнира руководе се и тиме да је и Међународни олимпијски комитет наводно близу одлуке да руским спортистима забрани учешће на Олимпијским играма 2024. у Паризу.
Недавно завршени Вимблдон није се вредновао бодовима на АТП листи, па је тако најбољи српски тенисер Новак Ђоковић испао највећа жртва у неслагању између организатора престижног турнира и АТП.
Ђоковићу је тако после освојене титуле одузето 2.000 бодова које је одбранио, што је узроковало његов пад на 7. место АТП листе.
Парадоксално, Рус Данил Медведев, ком је забрањено да игра у Лондону, остао је први тенисер света упркос чињеници да није наступио на Вимблдону.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала