- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден у говору о Холокаусту помешао изразе /видео/

© Tanjug / AP PHOTO/Petr David JosekЏО Бајден у Варшави
ЏО Бајден у Варшави - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден, који је у среду допутовао у посету Израелу, након што је напустио председнички авион запитао се „шта радим сада”, а затим направио још једну, озбиљнију грешку када је говорио о Холокаусту, заменивши речи „част“ и „хорор“, преносе амерички медији.
Гаф се муњевито проширио на друштвеним мрежама, поново постављајући питања о његовом менталном здрављу.
„У Израелу сам да одајем почаст шест милиона јеврејских живота украдених у геноциду и да наставим оно што морамо чинити сваког дана, да наставимо да сведочимо и одржавамо у животу истину и част Холокауста... ужас Холокауста“, рекао је Бајден.
Затим је исправио грешку, али се мучио да прочита говор и мучио се да изговори име Меморијалног центра Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму.
Амерички председник је у среду поподне допутовао у Израел, прву деоницу четвородневне турнеје по Блиском истоку, током које ће посетити и окупирану Западну обалу и Саудијску Арабију. Бивши доктор Беле куће Рони Џексон, сада Конгреса, упозорио је пре неколико година на погоршање Бајденових когнитивних способности. Коментари на друштвеним мрежама се углавном своде на то да је „наш председник сенилан”, а многи се питају како може да погреши када „има припремљен говор написан огромним словима”.
Председник САД у Мадриду на НАТО самиту - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СВЕТ
Нови лапсус америчког председника: Бајден помешао Швајцарску са Шведском /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала