- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Екстремисти пријете градоначелнику Никшића да ће га „одробијати“

© Sputnik / Сенка МилошМарко Ковачевић, председник Општине Никшић
Марко Ковачевић, председник Општине Никшић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић саопштио је да су му јуче, након нереда који су се догодили у Никшићу када су се сукобиле полиција и група грађана, са неколико профила на друштвеним мрежама упућене пријетње.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је поручио да му је са једног профила поручено да ће га „одробијати“, а са другог да је „готов“.
„Постаје потпуно јасно зашто је у сриједу дошла група људи са планом да нападне полицију и изазове инциденте. Постаје потпуно јасно шта је била мета оних који су преко мјесец дана најављивали овај скуп и који су учинили све да до мирног концерта који би окупио породичне људе на нашем тргу, независно од политичких и других разлика да заједно прославимо празник, не дође“, написао је Ковачевић на свом Фејсбук профилу.
Како је истакао, „неко не може да поднесе чињеницу да је на мјесту предсједника Општине неко ко је Србин“.
„Читав овај инцидент и догађај им је требао да би концентрисали екстремисте и криминалце да угрозе моју личну безбједност не би ли тако покушали да унесу додатни немир у ово друштво и не би ли нас поколебали на путу нормализације односа и стања у Црној Гори. Можете, господо, одробијати и убити Марка Ковачевића али не можете убити идеју и не можете убити истинску Црну Гору која је против оваквих који пријете на овај начин као господин са слике устала 13. јула 1941. године“, поручио је Ковачевић.
Полиција је у Никшићу јуче употријебила сузавац како би спријечила сукоб двије групе грађана, које су се окупиле да обиљеже 13. јул, Дан државности.
Грађани са тробојкама у Никшићу прослављају Дан државности Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
РЕГИОН
Како се уместо празника у Никшићу десила „шовинистичка представа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала