- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Евро сада вреди мање од једног долара

© Depositphotos.com / GregoryleeНовчанице у еврима
Новчанице у еврима - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Евро је пао данас на 20-годишњи минимум на ниво испод једног долара, јер је забринутост због енергетске кризе и политичких превирања у Италији оборила тражњу за јединственом валутом, док је америчка валута ојачала подстакнута очекивањима агресивног повећања каматне стопе Федералних резерви (ФЕД).
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Евро је потонуо на 0,99520 долара, на најнижи ниво од децембра 2002. Истовремено, доларски индекс, који мери вредност зелене новчанице према кропи шест главних валута, скочио је на 109,29 поена, што је његова највиша кота од септембра 2002, јавља Ројтерс.
Коалиционој влади италијанског премијера Марија Драгија прети распад након што је Покрет 5 звездица, један од коалиционих партнера, бојкотовао гласање о поверењу влади у парламенту, као и предложене мере за ублажавање кризе трошкова живота.
На расположење на валутним берзала утицале су и нове прогнозе Европске комисије, која је смањила процену економског раста у зони евра за ову и следећу годину и ревидирала навише очекивани раст инфлације углавном због утицаја рата у Украјини.
Трговци су појачали опкладе да ће ФЕД бити још агресивнији с повећањем камате након што су јучерашњи подаци показали да су потрошачке цене у САД скочиле у јуну за 9,1 одсто на годишњем нивоу, што је највиши ниво у више од четири деценије.
На тржиштима се сада дају шансе од 71 посто да ће камата на ФЕД-ове позајмице бити подигнута за 100 базних поена на заседању 26. и 27. јула, а 29 процената су шансе за повећање од 75 базних поена.
Долар је такође порастао на 24-годишњи максимум према јапанском јену за 1,22 посто на 139,23 јена за долар, пренео је Танјуг.
Евро - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Евро склизнуо у односу на долар – успешно минирање европске привреде антируским санкцијама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала