- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Из угла дописника Спутњика: У Луганску се гради нова болница, у Маријупољу се живот враћа у нормалу

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПоследице сукоба у Луганској Народној Републици
Последице сукоба у Луганској Народној Републици - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Услови живота у Луганску су веома сложени, али се ипак постепено појављују инвестиције у градску инфраструктуру. Убрзано се одвија градња болнице чији је темељ постављен пре три недеље.
Пројекат, који је израђен у време пандемије вируса корона и који се реализује уз учешће Русије, предвиђа изградњу прве мултифункционалне болнице у региону са 200 лежајева.
Лидер ЛНР Леонид Пасечник је током посете градилишту истакао да у републици до сада није било инфективних клиника и додао ће објекат бити довршен и пуштен у рад у најскорије време.

Нормализује се живот у Маријупољу

У Северодоњецку и Лисичанску живот тек почиње да се враћа у нормалу, а за то време у Маријупољу увелико трају радови на обнови градске инфраструктуре.
На месту порушених зграда подижу се нове, извештава дописница Спутњика Турска Чејда Каран која је посетила Донбас.
Станови у вишеспратницама биће бесплатно стављени на располагање онима чију су домови уништени.
Пројекат је стартовао у јуну а реализује га Министарство одбране Русије. Одговорни за изградњу нових објеката у Маријупољу Олег Печонкин рекао је да ће укупно бити подигнуто 1.011 стамбени објекат за преко 9.000 људи.
Поред тога, постоји још 12 сличних комерцијалних и некомерцијалних пројеката за изградњу социјалних објеката. Ти пројекти ће бити реализовани у периоду октобар-новембар.
Руско Министарство одбране такође гради прву мултифункционалну болницу у Маријупољу са 60 лежајева. Радови би требало да буду завршени у периоду септембар-октобар. Пројекат ће обезбедити радна места за 125 људи и то из Маријупоља и Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала