- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Радичевић о трејду у Никсе и Чанковој помоћи: Учинио је да поново уживам у кошарци

© АБА лига/Црвена звездаНикола Радичевић
Никола Радичевић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Радичевић овог лета прешао је из Лијеткабелиса у шпански Билбао, а уједно су и права на њега у НБА пребачена из Детроита у Њујорк Никсе. О свему томе и сарадњи са Ненадом Чанком Радичевић је говорио за Спутњик.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Радичевић је у каријери већ наступао за Севиљу, Гран Канарију два пута, Мурсију и сада га чека Билбао. АЦБ лига му није непознаница.
„Презадовољан сам што се враћам у Шпанију, у лигу у којој сам провео највећи део каријере. Уједно је то најбоља лига у Европи што се тиче квалитета. Билбао је довео новог тренера, почињу нови пројекат, оставили су пар играча из прошле сезоне и ја сам веома рано, за шпанске стандарде, потписао и много сам срећан што сам рано завршио, што смо се рано договорили. Чуо сам се и са тренером“, рекао је Радичевић за Спутњик.
Овога пута Радичевић ће топлије пределе заменити хладнијим.
„Добио сам сјајне информације о клубу о начину на који функционишу. Драго ми је што ћу поново играти у Шпанији, додуше овога пута мало северније, мало хладнији прегледи. Билбао је главни град те регије, прелеп крај, ма у Шпанији не може да буде лоше“.
Занимљива је и веза кошаркашког и фудбалског клуба у Билбау. База навијача је присутна, трибине су стално испуњене.
„Имаћу тамо саиграче са којима сам играо, биће доле Швеђанин Лудвигом Хакасоном са којим сам се сусрео у Севиљи, биће тај један Шпанац, прича се да ће бити Ћави Рабаседа, репрезентативац, првак света, са њим сам у одличним односима. Има доста играча, распитао сам се о клубу, а сви имају само позитивне речи. Мумбру је преузео тим, увео га у прву лигу, сада су опет постали стандардни тим који игра Европу, Лигу шампиона, има стабилан буџет, увек је пуна хала. Знам још када сам играо против њих. Имају и добру конекцију са фудбалским клубом. Мислим да су чак и карте за фудбал и кошарку повезане“.
Без дилеме, Радичевић истиче да му је сарадња са нашим тренером Ненадом Чанком много пријала, да је поново почео да ужива у кошарци и да то све даје резултате.
„Презадовољан сам, то ми је био најбољи потез у каријери, да одем код Чанка. После дуго година је учинио да уживам у кошарци, дао ми је улогу која ми одговара. Сјајан је тренер, феноменалан, надам се да ћемо опет негде радити заједно. Поштен је, сјајан је однос са играчима. Оно што је урадио са нама је стварно невероватна прича. У литванској лиги смо избацили Жалгирис. Чудо је било шта смо урадили. Много ми је драго што сам радио са њим, уживао сам. Имао сам и Гагића, били смо заједно по цео дан, помагали смо се. Вратило ми се уживање у кошарци.“.
Пошто је Радичевић играо у Литванији, а сећамо се сцена са утакмице Жалгириса и Црвене звезде, питали смо га да ли су он, или остали српски чланови Лијеткабелиса, имали икаквих проблема?
„Никада, стварно, ни у једном моменту. Посебно од људи из нашег клуба. Максимално су нас штитили од неких ствари. И у Литванији нам нико ништа није рекао, нити је било разлога, никога нисмо провоцирали. Ми у нашем граду нисмо могли да прођемо улицом, прилазили су нам људи, честитали на партијама“, објашњава Радичевић.
За крај, интересантан детаљ.
Радичевићева НБА прва прво су припадала Денверу, потом су трејдована у Детроит, а сада су његова права пребачена у двориште Њујојрк Никса.

„Ако будем ишао, ићи ћу у Никсе, а-ха-ха. Слично се догодило када су драфтовали моја права из Денвера у Детроит. Мени су се људи из Детроита јавили, имали смо комуникацију, сада ће вероватно бити иста прича. НБА је машинерија. Они се јаве, споје вас ако треба са концидионим тренерима, нутриционистима, код њих се никада не зна на шта рачунају. Мој фокус је на Билбау, а ово што се десило ми је симпатично. Нико ми није рекао шта ће се десити. И ја сам сазнао када сам прочитао", кроз осмех Радичевић завршава јављање за Спутњик.

Црвена звезда - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
Распоред Евролиге: Звезда почиње од шампиона, Партизан иде у Немачку, знају се датуми дербија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала