- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге ликвидирале више од хиљаду украјинских екстремиста у ДНР и Николајевској области

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаКрстарећа ракета Оникс
Крстарећа ракета Оникс - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије уништиле су крстарећим ракетама „калибар“ борбена возила за вишецевне ракетне системе украјинске војске, која су била сакривена у хангарима фабрике у Запорожју, саопштено је из Министарства одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Високопрецизним оружјем у Доњецкој Народној Републици и Николајевској области ликвидирано је до 1.000 украјинских екстремиста.
„Противник трпи значајне губитке. Високопрецизним ударима у областима насеља Березнеговато у Николајевској области, Константиновска и Краматорск у Доњецкој Народној Републици погођени су пунктови за привремени смештај одреда 35. бригаде морске пешадије, 54. механизоване бригаде, 81. аеромобилне бригаде и 109. бригаде територијалне одбране. Укупни губици украјинске војске у овим нападима су око 1.000 људи и више од 100 јединица наоружања и војне технике“, наведено је у Министарству одбране Русије.
У Харковској области, у насељу Первомајски, руски артиљеристи су уништили вод америчких хаубица М-777. Руски системи ПВО су у протекла 24 сата уништили 12 украјинских беспилотних летелица, док су ловци руске авијације у ваздуху оборили два украјинска војна авиона: Су-24 у области Славјанска и МиГ-29 у области Тројицког у Доњецкој Народној Републици.
У Министарству одбране је, такође, саопштено да је шест припадника украјинског националистичког батаљона убијено након свађе с командирима, која је избила због масовног одбијања војника да испуне наређења о померању снага у област Краматорска.
Према наводима министарства, међу националистима су све чешћи сукоби уз употребу оружја.

„Тринаестог јула у 226. екстремистичком батаљону 'Кракен' више од 200 екстремиста је одбило да испуни наређење команде о померању у област Краматорска и саопштило да 'прелази' у харковску градску територијалну одбрану“, наведено је у саопштењу.

Министарство одбране Русије је саопштило да је од почетка специјалне војне операције уништено готово 250 украјинских војних авиона.
„Од почетка извођења специјалне војне операције уништено је 249 авиона, 137 хеликоптера, 1.535 беспилотне летелице, 354 противракетна комплекса, 4.050 тенкова и других оклопних возила, 744 борбена возила за вишецевне ракетне бацаче, 3.145 јединица пољске артиљерије и минобацача, као и 4.292 јединице специјалне војне аутомобилске технике“, наведено је у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала