- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „АвтоВаз“ планира производњу кросовера на бази „лада веста“

© Sputnik / Vladimir PesnyaАвтомобил Лада Ларгус, АвтоВаз
Автомобил Лада Ларгус, АвтоВаз - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Руска фабрика аутомобила „АвтоВаз“ намерава да покрене производњу новог кросовера на бази возила „лада веста“, рекао је за Спутњик председник компаније Максим Соколов.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Након усвајања нове стратегије 'АвтоВаза', активно ћемо почети да развијамо нове производе. Прво на бази наше домаће платформе 'веста' и овде ће наше тежње бити усмерене ка кросоверима. Ти модели су данас најтраженији међу купцима. Сигуран сам да у средњорочној перспективи имамо све могућности да дорадимо модел 'веста' и да на његовој основи избацимо кросовер“, рекао је Соколов.
Нова „лада веста“ је представљена у фебруару 2022. године, али производња модела још није покренута. Очекује се да ће се аутомобил појавити на тржишту 2023. године. „АвтоВАЗ“ производи аутомобиле и ауто делове за бренд „Лада“ у фабрикама у Тољатију и Ижевску. „Лада“ има укупно пет модела: Веста, Ларгус, Гранта, Нива и Икс реј.
Лада Веста - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
РУСИЈА
Русија национализовала „Рено“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала