- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Влада усвојила одлуку: На вантелесну оплодњу о трошку државе жене до 45 година

CC0 / Pixabay / Беба — илустрација
Беба — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Вантелесна оплодња о трошку државе биће убудуће омогућена и женама старости до 45 година, уместо до 43, као што је до сад био случај, одлучила је данас Влада Србије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Влада је на данашњој сединици усвојила измењену Уредбу о плану здравствене заштите из обавезног здравственог осигурања у Србији за 2022. годину, којом ће се то и омогућити, преноси Танјуг.
Овом одлуком већем броју жена, у брачној или ванбрачној заједници, омогућено је да путем вештачке оплодње финансиране из обавезног здравственог осигурања добију прво или друго дете до 45 године старости, наводи се у саопштењу.
Полазећи од потребе да се омогући што шири обухват жена код којих постоје медицински услови да се на један од наведених начина (стимулисани поступци биомедицински потпомогнутог оплођења и криоембриотрансфера) остваре као мајке, а породице добију дете или децу, било је неопходно изменити План здравствене заштите у том делу.
Овим решењем остварује се и један од задатака популационе политике - решавање проблема неплодности у Србији, додаје се у саопштењу.
Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће влада донети одлуку да се вантелесна оплодња о трошку државе прихвата за жене до 45 година старости, што је, како је рекао, важно за земљу.
Лабораторија за вантелесну оплодњу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
ДРУШТВО
Влада доноси одлуку: Вантелесна оплодња у Србији за жене до 45. године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала