- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Изјаве Лиз Трас о Украјини ─ мегаломанија другоразредног политичара

© Sputnik / Максим БлиновЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Претње британске министарке спољних послова Лиз Трас Русији и њеном руководству, као и жеља да се оствари „победа Украјине“ над Русијом, очигледно представљају мегаломанију другоразредног политичара, она треба да брине о пословима своје земље, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ово је очигледно мегаломанија другоразредног политичара. Све се то ради уместо да се решавају проблеми сопствене земље, а њих је много. Све ове испразне пароле разуларене Трасове јасно говори да она заправо или није у стању да схвати озбиљну кризу у еконномији и унутрашњој политици земље чију владу настоји да води, или једноставно не зна како да их превазиђе, и покушава да скрене пажњу бирача“, наводи се у коментару Захарове на сајту руског Министарства спољних послова.
Она је додала да је очигледно да благостање и животни стандард обичних Британаца није међу приоритетима Трасове.
„На ратоборне нападе садашњег шефа Форин офиса, који више воли вожњу тенковима него озбиљну дипломатију, о решености да ‘порази’ Русију, можемо једноставно да одговоримо – нека проба. Током вишевековне историје наше државе, многи су већ покушали. Као што је познато, паметни људи уче на грешкама других. Лиз Трас – на својим“, закључила је Захарова.
Раније је објављено да је у свом чланку Трасова навела као један од својих главних циљева ако буде изабрана на место премијера да постигне „пораз Русије“ у Украјини.
У други круг избора за британског премијера прошло је шест кандидата са потребних 30 гласова: бивши министар финансија Риши Сунак, заменик министра за међународну трговину Пени Мордонт, министар спољних послова Лиз Трас, председник Комитета Доњег дома Том Тугендхат, бивши заменик државног секретара за жене и равноправност Кеми Баденок и државни тужилац Енглеске и Велса Свела Браверман.
Бивши британски премијер Борис Џонсон поднео је 7. јула оставку на место лидера Конзервативне странке након таласа оставки министара и високих функционера британске владе, али ће остати на месту британског премијера до избора новог лидера странке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала