- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија је имала АК-47 – да ли Србија добија БК-47? /видео/

© AFP 2023 / ETHAN MILLERБалша Копривица
Балша Копривица - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Балша Копривица, репрезентативац Србије и кошаркаш Партизана, заблистао је играјући за Детроит у Летњој лиги НБА лиге, носећи дрес са бројем 47, што су цифре које је у америчкој кошарци прославио легендарни руски играч Андреј Кириленко, популарни АК-47.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Копривица је сигуран под уговором са Партизаном, али је одлучио да се окуша у Летњој лиги НБА и права прилика за то је била у дуелу против Кливленда.
Копривица је после неколико мечева које је преседео на клупи коначно добио прилику да заигра и за нешто мање од 15 минута уписао је „све петице“ – имао је пет закуцавања из пет покушаја, али и по пет скокова у нападу и одбрани.
Занимљивост у свему је да је Копривица за наступ у Летњој лиги изабрао број 47, иако је у Партизану „задужен“ за број пет, а током претходне каријере имао је углавном бројеве у другој десетици – 21, 23, 24 и 25.
Овако, са бројем 47, Копривица неодољиво подсећа на руску легенду Андреја Кириленка који је направио бриљантну НБА каријеру носећи тај број, уз надимак АК-47, што младом Србину може да буде референца за будући БК-47 надимак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала