Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Обављене консултације са представницима СВМ, Заветника и „Патриотског блока“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICБошко Обрадовић код Александра Вучића на састанку
Бошко Обрадовић код Александра Вучића на састанку - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић наставио је разговоре са представницима изборних листа, које ће имати посланике у будућем сазиву парламента, у оквиру консултација о кандидату за председника нове владе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Дансу су консултације обављене са представницима Савеза војвођанских Мађара, Заветника и представницима Патриотског блока.
Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковиски изјавила је данас да та странка остаје државотворна опозиција, али да је спремна да владајућој коалицији пружи подршку, па и да учествује у влади националног спаса.

"Заветници ће остати државотворна опзиција, спремна да пружи подршку одбрани националних и државних интереса, у очувању војне нетураности, уставног поретка, КиМ у саставу Србије", рекла је Ђурђевић Стаменковски новинарима након консултација са Вучићем.

Навела је и да су председника упознали са тим да себе виде у влади само у случају потребе да се форима влада националнг јединства.
"Ако је тачно да нас чека тешка зима, инсистирали смо на широком консензусу, а не на појединачним договорима", нагласила је Ђурђевић Стаменковски.
Председнику су, каже, пренели њихова настојања у очувању националних вредности и потреби да се зајеничким снагама одупремо спољнополитичким притисцима.
Јуче, првог дана консултација, Вучић је разговарао са представницима мањинских листа Коалиције Албанаца долине, "Заједно за Војводину" и "Муфтијин аманет", док се позиву на разговор није одазвала СДА Санџака.
Вучић је на Инстаграму најавио да ће резултате и утиске са консултација објавити по окончању разговора са свима који ће посланике имати у новом сазиву Скупштине Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала