- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лиз Трас оптужила Русију за смрт британског плаћеника

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаБританска министарка спољних послова Лиз Трас
Британска министарка спољних послова Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Министарка иностраних послова Велике Британије Лиз Трас оптужила је Русију за смрт британског плаћеника Пола Урија који се налазио у заробљеништву у Доњецкој Народној Републици, објављено је на сајту британске владе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Потресена сам вешћу о смрти британског хуманитарног радника Пола Урија који се налазио у заробљеништву руског сателита у Украјини. Русија мора да сноси потпуну одговорност за то“, наводи се изјава Трас без објашњења шта је разлог због кога Москва треба да сноси одговорност.

Подсетимо, омбудсманка ДНР Дарија Морозова саопштила је раније у току дана да је британски плаћеник Пол Џонсон Ентони Доминик Ури, који је био заробљен у Доњецкој Народној Републици, преминуо 10. јула услед болести и депресије.
Британски Форин офис потом позвао на разговор руског амбасадора у Лондону Андреја Келина.
Министарство спољних послова ДНР саопштило је да им се званични Лондон није обратио поводом плаћеника који преминуо у заробљеништву.
Министарка спољних послова ДНР Наталија Никонорова је рекла да није било званичних обраћања у вези с тим плаћеником или неким другим плаћеницима из Велике Британије, није их било и нема их.
Коментаришући то што се Британија обратила Русији у вези с тим питањем, она је рекла да Лондон игра своју игру и да треба да се обрати Доњецку, а не Москви.
Такође је додала да тај британски држављанин није био борац већ да је учествовао у врбовању и да је био плаћеник и да у ДНР са чуђењем гледају на тврдње Лондона о његовом „хуманитарном раду“.
Суђење страним плаћеницима у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
РУСИЈА
„Сада могу да видим ширу слику“: Британски плаћеник из затвора о украјинском гранатирању Доњецка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала