- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

НАСА снимила запетљани објект на Марсу – још увек се не зна шта је /фото/

CC0 / Unsplash/Planet Volumes / Планета Марс
Планета Марс - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Камера ровера „Персеверанс“ снимила је на површини Марса објекат налик запетљаном канапу или шпагетама.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Фотографију је снимила једна од предњих камера ровера за избегавање опасности, које прате пејзаж како би заштитиле возило у вожњи или док користи своју роботску руку. Ипак, НАСА засад није понудила објашњење о чему је реч, преносе хрватски медији.
Највероватније објашњење за необичан смотуљак било би да је то део компоненте из мисије.
„Персеверанс“ је већ изблиза и издалека бацио поглед на остатке опреме за слетање, па је тако у јуну ровер уочио мали комад термалног покривача прикљештен уз стену.
Долазак ровера на Марс у фебруару 2021. године био је прилично драматичан догађај. Летелица за спуштање безбедно је спустила лабораторију на точковима на површину Марса, а затим се удаљила и срушила нешто даље од места слетања. Ровер је снимио пад и могло се видети како су се комадићи опреме распршили по широком подручју планете.
Шири поглед на заплетени објекат приказује га у односу на један од точкова ровера и поред роботске руке. Стена коју ровер истражује је важно место за прикупљање узорака.
„Персеверанс“ је у кратеру Језеро и истражује некадашњу речну делту на Марсу, која је идеално место за тражење знакова древног живота на тој планети.
Површина Марса - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Насин ровер снимио неочекивани предмет на Марсу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала