Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

ОЕБС о посети Приштини без симбола тзв. Косова и имена званичника, фотографије Османијеве другачије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Вест да се председавајући ОЕБС и шеф пољске дипломатије Збигњев Рау састао са званичницима привремених институција у Приштини објављена је на званичном налогу Мисије ОЕБС, али ни на једној фотографији нема симбола такозваног Косова. На фотографијама које је објавила председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи другачији призори.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На званичном налогу ОЕБС на Твитеру објављено је да се Рау налази у посети Приштини где се срео са званичницима чија имена нису наведена, преноси Косово онлајн.
Разговори су, како је наведено, били фокусирани на сарадњу са ОЕБС и подршку ове организације планирању и спровођењу реформи на Косову.
„Председавајући Збигњев Рау борави у посети Приштини где се састао са косовским званичницима. Разговори су били фокусирани на сарадњу са ОЕБС и подршку Организације у планирању и спровођењу реформи“, кратко су поручили из ОЕБС.
Иначе, Рау се састао са председницом привремених институција у Приштини Вјосом Османи, премијером Аљбином Куртијем, министарком спољних послова Доником Гервалом и председником Скупштине Гљауком Коњуфцом.
Будући да су током састанака биле истакнуте заставе такозваног Косова, Рау није испоштовао принцип статусне неутралности.
Из тог разлога, Србија је, преко своје Мисије при ОЕБС у Бечу, уручила протестну ноту Мисији Пољске.
Вјоса Османи је пак на свом Твитер налогу објавила фотографија на којима се јасно виде заставе ОЕБС-а и такозваног Косова.
ОЕБС: Спремни смо да помогнемо Белорусији, специјална седница у петак - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
СРБИЈА
Србија уручила протестну ноту мисији Пољске: Прекршен принцип статусне неутралности ОЕБС-а према КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала