Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Оштар одговор Вулина посланику Раде: Неће нас преваспитавати следбеници Бандере и хрватски нацисти

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Србију и њеног председника Александра Вучића неће преваспитавати следбеници Степана Бандере у Украјини и хрватски нацисти, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, реагујући тако на на претње украјинскиг посланика Алексеја Гончаренка.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Подсетимо, посланик украјинске Раде написао је на свом каналу на Телеграму да ће се Украјина, заједно са Хрватском, осветити Вучићу за његове изјаве о специјалној операцији, „преваспитавајући” њега и народ балканских земаља. Гончаренко је наговестио и да Кијев и Загреб планирају да спрече могући улазак Србије у ЕУ.

„Знатан део зла у Украјини долази од оних који са Хрватима деле идеје које су их довеле до Стаљинграда. Хрвати нису опростили Вучићу што је преживели унук жртве усташа, а сада видимо да њихови савезници у парламенту Украјине не праштају што није постао део антируске пропаганде. Пре свега Вучићу не могу да опросте што води самосталну и српску политику“, рекао је Вулин агенцији РИА Новости.

Он је додао да нико неће успети да преваспитава Србе под вођством садашњег председника, поготово не савременици Анте Павелића, поглавара нацистичке марионетске Независне Државе Хрватске, или Степана Бандере.
"Знам колико им смета што Србија има слободног и храброг лидера, а сви Срби свог председника. А знам и да смо ми Срби поносни на Вучића, јер смо га изабрали. У Србији се председници бирају слободно на изборима, а не проглашавају се на трговима или на Мајдану“, нагласио је Вулин.
Раније је председник Србије Александар Вучић изјавио да ће руски председник Владимир Путин у једном тренутку специјалне војне операције упутити понуду Западу, а ако је Запад не прихвати, наступиће пакао.
Такође је казао да цео западни свет преко Украјинаца ратује са Русима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала