- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Северна Кореја оштро реаговала на одлуку Украјине да прекине дипломатске односе

© Flickr / diongillardЗастава Северне Кореје
Застава Северне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Украјина нема право да осуђује одлуку Пјонгјанга да призна ДНР и ЛНР након што се придружила неправедним и незаконитим акцијама Сједињених Америчких Држава против Северне Кореје, пише Ројтерс, позивајући се на Министарство спољних послова Северне Кореје.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Кијев нема право да оспорава наше легитимне акције у оквиру суверенитета након што су украјинске власти у прошлости подржавале санкције САД против Северне Кореје због ракетног нуклеарног програма. Наставићемо да јачамо и развијамо пријатељске односе и сарадњу са свим земљама које поштују наш суверенитет и које су благонаклоне према нама“, наводи се у саопштењу.
Такође се Вашингтон оптужује да води „непријатељску политику“ према Пјонгјангу и истиче да ракетно-нуклеарни програм Северне Кореје представља средство самоодбране.
Северна Кореја је признала Доњецку и Луганску Народну Републику. Након тога је Министарство спољних послова Украјине саопштило да Кијев прекида дипломатске односе и економске контакте са Северном Корејом због признања Доњецке и Луганске Народне Републике.
Зграда Владе Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СВЕТ
Украјина прекида дипломатске односе са Северном Корејом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала