- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Подгоричани „преживели“ атмосферу линча у Приштини: „Неке ствари ми никада неће бити јасне“.

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICФудбалери Будућности
Фудбалери Будућности - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Фудбалери подгоричке Будућности су у атмосфери линча у Приштини играли реванш меч првог кола квалификација за Лигу конференција против екипа Љапи, а тренер Александар Недовић каже да му „неке ствари као спортисти никада неће бити јасне“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

После победе од 2:0 црногорског тима у првом дуелу, увертира за реванш меч је била драматична јер је објављена „мобилизација“ међу албанским хулиганима.
Забрану доласка добили су навијачи Будућности и све је било спремно за „свеалбански пир“, уз већ традиционално глорификовање „велике Албаније“ и терористичке ОВК.
У таквој атмосфери Подгоричани су херојском игром успели да остану непоражени и да са резултатом 2:2 наставе европско такмичење.
„Најбитније је да смо прошли даље у тешком амбијенту. Млада екипа је подлегла атмосфери у појединим моментима, али је имала срце и борила се. Мислим да смо одиграли добар меч, дали смо два гола, имали пречку, још једну шансу, неколико контри које смо могли боље да завршимо и да умиримо навијаче ривала“, рекао је Недовић.
Он се осврнуо и на околности на трибинама.
„У овако организованом навијању и неким стварима које ми као спортисти никад неће бити јасне, Будућност је показала да има велико срце. Све смо преживели, враћамо се у Подгорицу срећни и задовољни”, истакао је Недовић.
Навијачи са трансапрентом Косово је Албанија - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
„Ви сте следећи": У Приштини истакли мапу подељене Црне Горе /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала