- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Украјина после 30 година свој суверенитет предала Западу

© Sputnik / Владимир ТрефиловЗастава Русије и застава Украјине испред логотипа НАТО-а
Застава Русије и застава Украјине испред логотипа НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Украјина се, после 30 година од потписивања Декларације о суверенитету, одрекла своје независности како би удовољила Западу и НАТО-у, написао је на Телеграму заменик председавајућег Савета Федерације Русије Константин Косачов.
„Данас је датум који морамо да памтимо – 16. јула 1990. године Врховни Савет Украјинске Совјетске Социјалистичке Републике (ССР) је прихватио Декларацију о државном суверенитету Украјине“, навео је политичар.
Он је подсетио да је Украјина, поред обавезе да поштује права грађана „свечано прогласила да ће у будућности бити неутрална држава која не учествује у војним блоковима“ и као такву њу је признала и Русија.
Косачов је додао да је Русија наивно веровала да ће Украјина бринути о својој историји и грађанима, као што то чини Русија.

Међутим, три деценије након што је усвојена Декларација, Украјина је постепено предала свој суверенитет, прошлост, садашњост и будућност у корист интереса који нису украјински. Он је додао да Украјина данас нема свој суверенитет, није демократска и слободна земља.

Према његовом мишљењу, Украјина је још 2008. године своје војно-политичке интересе подредила НАТО-у, а економске интересе Европској унији током 2014. године.
Пут Украјине у последње 32 године од проглашења суверенитета је страшан у својој бесмислености и деструктивности, сматра руски политичар и додаје да је Русија покушавала да задржи Украјину, али ју је Запад свим силама гурнуо на тај несрећни пут, написао је Косачов.
Резултат је жалостан, закључио је он.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
Руски дипломата у УН: Нећемо Западу заборавити испоруке оружја које убија Русе и Украјинце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала