- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је Вимблдон „поништио“ и Шарапову?

© Sputnik / Anton Denisov / Уђи у базу фотографијаМария Шарапова радуется победе в матче 1/4 финала розыгрыша Кубка Федерации по теннису, 2012 год
Мария Шарапова радуется победе в матче 1/4 финала розыгрыша Кубка Федерации по теннису, 2012 год - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Марија Шарапова, легендарна руска тенисерка, остварила се у улози мајке, а пре неколико недеља није се појавила на Вимблдону на дефилеу шампиона, нити је њена победа у Лондону била уврштена у промотивни видео са највећим моментима у историји тог турнира.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шарапова се породила у 35. години, две сезоне после завршетка богате каријере у којој је један од златних момената победа на Вимблдону.
Шарапова је са 17 година савладала америчку тенисерку Серену Вилијамс, али тај моменат није био довољан за организаторе Вимблдона да га бар сместе у 40-минутни видео о историјским тренуцима.
У јавности се повела полемика о томе зашто је Шарапова „поништена“ са Вимблдона, са готово јединственим закључком да је њена трудноћа искоришћена као параван да Рускиња доживи судбину својих земљакиња и земљака којима је било забрањено учешће на овогодишњем турниру.
„Организатори су могли да заштите своју репутацију од питања само да су потврдили да је Марији послата позивница као шампионки из 2004. године. Извесно је да нису желели уопште да се баве Рускињом, а њена трудноћа је добар разлог за сакривање“, наводи руски лист „Чемпионат“.
Не само да Шарапова није присуствовала, на снимку златних момената није било детаља из 2004. године када је Рускиња изненадила Вилијамсову и освојила прву од пет Гренд слем титула.
Руска тенисерка Ана Калинска - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
СПОРТ
Ана се расплакала, а Олга побеснела: „Молим вас, играмо!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала