Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Миланка Карић – љубав која траје

© Sputnik . Дејан СимићМиланка Мара Карић
Миланка Мара Карић - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
У емисији „Док анђели спавају“, коју уређује и води Марина Рајевић Савић, Миланка Карић причала је о љубави између ње и супруга Богољуба, која траје већ пола века, као и традицији која се у породици Карић поштује. За слогу је потребно пуно одрицања и праштања, разумевања и знања, каже Миланка Карић.
Миланка и Богољуб Карић упознали су се када је она имала петнаест, а он осамнаест година. Одмах када су се упознали, Богољуб јој је рекао да ће бити његова жена.

Стратегија Богољуба Карића

„Богољуб је рекао: „Ти ћеш бити моја жена“. Мени је то било мало смешно. Млада девојка, каква сад жена да будем, није време за то. Међутим, он је био јако озбиљан у намери да будем његова изабраница јер он је чуо каква сам и сматрао је да сам особа са којом треба да проведе цео живот“, прича Миланка Карић.
Како би је освојио, осмислио је читаву стратегију, додаје она – као што је имао план за све у животу.
„Био је прво са мојим татом у Народној банци, а радио је и са мојом мамом у апотеци. Поправљао је касе. И стално је мами набацивао како јој је лепа ћерка. Мама је говорила да сам исувише млада. Онда је упознао мог брата Ранка, спријатељили су се и дошао је у кућу код нас. Али, шта је било пресудно – његова радња за прецизну механику била на врху корзоа, уда сам ишла у гимназију. И ту смо се сваког дана по два пута сретали“, присећа се Миланка Карић.

Успевамо да одржимо традиционалне породичне вредности

Свог супруга Миланка Карић описује као храброг и самоувереног човека, који је од ране младости, како каже, од једног динара умео да направи пет и да заради, али да зараде и сви око њега. Много пута сведочила сам његовом доброчинству, каже. Богољуб Карић воли људе, широке је душе и огромног срца.
„Он је позитиван човек, воли људе и ствара за све људе око себе. Он не иде у бизнис и стварање зато што му треба новац. Он је другачији. Он је стваралац, визионар, иде напред, ради; ради по двадесет сати“, каже о свом супругу Миланка Карић.
Поштовање, слога, љубав и праштање особине су које красе породицу Карић – то су схватиле све жене које су се удале за браћу Богољуба, Сретена, Зорана и Драгана, каже Миланка Карић. Поштовање родитеља, који су, према њеним речима, браћа уздигла до својеврсног култа било је изненађење када се удала.
Породица Карић је породица која максимално држи до традиције и тако васпитавамо и децу и унуке. Трудимо се и мислим да у томе успевамо, каже Миланка Карић.
Према њеним речима, живети у слози и љубави у време када брат са братом или родитељи са децом не говоре, могуће је, али према њеном мишљењу, људи се не труде довољно. са друге стране, сведоци смо да се у Србији са стране намеће тренд разбијања традиционалне породице, уништавања породичних и традиционалних вредности као и губљења континуитета и везе са прошлошћу.
„Мислим да је то стратегија, нећу рећи чија, то није ни битно. Али ми се боримо против таквих настојања и тенденција и успевамо у томе. Што значи да се може. Али, треба пуно одрицања, веома много праштања, разумевања и знања. Треба ипак знати шта је то што чини национално биће, односно суштину сваког од нас. И ако знате и желите да то поштујете, ви ћете то и радити“, истиче Миланка Карић.
Антивредности се намећу не само у Србији и млади људи их прихватају, а породица Карић против тога се бори личним примером.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала