- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу наложио појачавање дејстава руских снага у свим правцима у Донбасу

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаНачелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу
Начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу наложио је да се појачају дејства Оружаних снага Русије у свим правцима, како би се спречило да Кијев нанесе масовне ударе на цивилну инфраструктуру, цивиле у Донбасу и другим регионима, преноси прес-служба Министарства одбране Русије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шојгу је саслушао извештаје команданата група „Југ“ и „Центар“ и других војних руководилаца о тренутној ситуацији, дејствима непријатеља и испуњавању задатака Оружаних снага РФ током специјалне операције у Украјини.
„Шеф руског војног ресора је дао неопходна упутства за даље појачавање деловања група у свим оперативним областима, како би се искључила могућност кијевског режима да изврши масовне ракетне и артиљеријске ударе на цивилну инфраструктуру, житеље насеља Донбаса и других региона“, наведено је у саопштењу.
Министар одбране Русије је, такође, уручио медаље „Златна звезда“ Хероја Русије генерал-пуковнику Александру Лапину и генерал-мајору Еседулеу Абачеву.
Председник Русије Владимир Путин је раније потписао указ о додељивању звања Хероја Русије команданту групације „Центар“, генерал-пуковнику Лапину, као и заменику команданта Осме армије Јужног војног округа, генерал-мајору Абачеву „за храброст и херојство који су испољени током извршавања војничке дужности“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала