- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Шта су режисер и глумци „Аватара“ рекли о снимању под водом

© Фото : screenshot/ONE MediaТрејлер за филм „Аватар 2“
Трејлер за филм „Аватар 2“ - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Режисер наставка планетарно популарног филма научне фантастике „Аватар“ Џејмс Камерон изјавио је да је снимање овог филма под водом било неопходно и да је то одређено и самим насловом наставка „Аватар: Пут воде“, али да је то са собом донело и велике изазове за читаву филмску екипу, пренели су амерички медији.
„Снимање филма ‘Аватар: Пут воде‘ обележио је изузетно захтеван процес снимања под водом“, истакао је Камерон додајући „да је назив наставка филма захтевао снимање под водом“.
Посебне изазове при снимању представљало је управљање осветљењем у воденим условима.
„Било је немогуће користити светла која би директно одозго осветљавала воду, јер би на тај начин било јако тешко снимање одређених кадрова“, рекао је режисер, додајући „да је овим филмом начињен корак напред“.
Узимајући у обзир услове снимања, помиње се да би овај наставак филма могао представљати „најзначајнији филм о роњењу који је икада снимљен“.
Камерон је истакао да је пре снимања било неопходно да глумци прођу обуку у роњењу, како би овладали способношћу „да глуме под водом, без надувених образа и скупљених усана“.
Глумац Сем Ворингтон рекао је да је снимање под водом „најтежа ствар коју је икада морао да уради“.
„Имате посла са ограничењима хватања покрета под водом док покушавате да одржите емоционално путовање, а уједно се борите урођеним страхом од смрти“, рекао је Ворингтон.
Током снимања Аватара глумица Кејт Винслет оборила је рекорд Тома Круза у дужини снимања сцене под водом, пошто је издржала чак седам минута и 14 секунди.
„Током снимања не само да сам научила нешто ново, већ сам стекла и надљудску способност“, рекла је Винслет.
Avatar: The Way of Water - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
КУЛТУРА
Изашао трејлер за наставак филма „Аватар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала